Pupil van de week – Rick den Brok

Hallo allemaal,

Ik ben Rick den Brok en ik ben 7 jaar. Ik zit op het Molenveld in groep 5 bij juffrouw Margreet. Ik voetbal in de F4 van Berghem Sport. Papa en Dave van Schaijk zijn mijn trainers. Afgelopen zondag was ik pupil van de week bij het eerste. Die moesten spelen tegen Rhode. Mitch kwam mij ophalen in de kantine en toen gingen we naar kleedkamer 7. Mitch ging mij helpen met omkleden. Ik mocht een mooi tenue aan met nummer 12 er op. En toen gingen we naar buiten warm te lopen. Ik was veel sneller dan alle andere spelers. Toen gingen we naar het hoofdveld en gingen we trainen voor de wedstrijd. Ik ging voetballen met Anjo en toen schoot ik ook op goal bij de keeper van Berghem Sport. Toen de wedstrijd bijna ging beginnen gingen we terug naar de kleedkamer. Harm stond bij de scheids die mij een hand gaf.

Toen gingen we naar buiten. Ik mocht de bal dragen en helemaal vooraan het veld op lopen. Toen gooide de scheids een muntje omhoog en daarna mocht ik aftrappen samen met Andy. Ik speelde de spelers van Rhode allemaal uit en schopte de bal door de benen van de keeper. Maar toen bleef de bal voor de goal liggen en toen schoot ik nog een keer.

Ik scoorde. Van de scheids kreeg ik de euro die hij omhoog gegooid had. Van de trainer en de reservespelers kreeg ik allemaal een high 5 en toen mocht ik op de reservebank gaan zitten. In de rust kreeg ik nog een bakje koffie van Mientje in de bestuurskamer en een gebakje, maar dat hoefde ik niet. Ik kreeg van Gerard Broers ook nog een mooi vaantje van Pupil van de Week, een diploma, een bal met handtekeningen van de spelers en een snoepzak. Jammer dat Berghem Sport niet gewonnen heeft. Het werd 1-1, maar met mijn goal erbij hebben we toch gewonnen. Na de wedstrijd ben ik met mijn vriendjes die naar mij kwamen kijken ook nog gaan voetballen met mijn nieuwe bal.

In de kantine moest papa nog een biertje weggeven aan de jongens van het eerste. Die wilden samen nog wat drinken.

Ik vond het heel leuk dat ik pupil van de week mocht zijn. Dankjewel allemaal!