Presentatie van de OldStars van FC Oss en onze vereniging

Voetbal is een sport die wordt bedreven door jong en oud. De meesten stoppen met voetballen omdat ze het fysiek niet meer kunnen opbrengen om achter een bal aan te rennen.
OldStars voetballen volgens het “Walking Football” principe. Je mag niet rennen maar snelwandelen is wel toegestaan.
Het tactisch aspect krijgt hierdoor een nieuwe dimensie. Vrijlopen en de bal in de voet plaatsen zijn veel belangrijker.
OldStars is bedoeld voor 60-plussers die op een leuke, ongedwongen wijze aan hun fysieke fitheid willen werken.
Een ander belangrijk aspect is om deze ouderen uit hun sociaal isolement te halen of te voorkomen dat ze hierin terecht komen.

Als Berghem sport willen we graag dit onderdeel van het voetbal aan onze activiteiten toevoegen en daarmee ook oud voetballers aan Berghem Sport binden. We hebben veel jeugd maar willen graag ook onze oudere voetballers binnen de club een eigen plaats geven. Elkaar blijven ontmoeten is daarbij het belangrijkste uitgangspunt.

Op dinsdag 24 mei komen de OldStars van FC Oss langs bij Berghem Sport om het walking football te promoten. Ben je enthousiast geworden, kom dan luisteren naar de presentatie en maak kennis met deze vorm van voetbal en wie weet met oude bekenden van vroeger !!
Het programma ziet er als volgt uit:

09.45 uur: Ontvangst in het clubhuis op de Koppelsteeg aan de Osseweg met koffie en iets lekkers
10.00 uur: Presentatie van de OldStars van FC Oss en onze vereniging
10.45 uur: Omkleden en aansluitend een demonstratietraining
12.00 uur: Afsluiting

fcoss oldstars