Darttoernooi – Teamactie Berghem Sport 5

Darttoernooi georganiseerd door Berghem Sport 5 . Opbrengst t.b.v. van realisatie nieuw sportcomplex. Een zeer geslaagde teamactie. Laten er nog velen volgen. Bedankt mannen!

Volgend jaar is het zover: het nieuwe sportpark van Berghem Sport wordt gerealiseerd. Om een zo mooi en goed mogelijk sportpark te realiseren, is alle teams van Berghem Sport verzocht om iets te organiseren om zo geld op te halen voor dat sportpark. Vrijdag 13 januari was het de beurt aan Berghem Sport 5. Het team organiseerde een darttoernooi voor tweetallen in de kantine.

13 januari. Let’s play darts. Bijna twee weken na de wereldtitel van Michael van Gerwen is Nederland helemaal in de ban van de dartsport. Ook in Berghem wordt regelmatig een pijltje gegooid. Het perfecte moment voor een darttoernooi in de kantine van Berghem Sport dus! Voor de gelegenheid is de kantine verbouwd tot een kleine darttempel. Acht dartborden staan gepositioneerd aan de raamkant van de kantine, alle zittafels zijn vervangen door statafels en de nodige fusten bier zijn ingeslagen. De dames van de bar stralen als altijd en de spelers van Berghem Sport 5 hebben er zin in.

Ook het enthousiasme onder de darters, kijkers en andere belangstellenden is groot. Dat blijkt alleen al uit het grote aantal aanmeldingen. Maar liefst 33 tweetallen nemen deel aan het toernooi. Het enthousiasme blijkt ook uit het tijdstip van entree van de eerste gasten. Al om kwart over 6 druppelen zij de kantine binnen. Ze nippen aan een drankje en gooien alvast een pijl. Wachtend op het moment waar het om draait: de start van het toernooi om half 8.

Op dat tijdstip begint de poulefase. In zeven poules van vier teams en een poule van vijf teams wordt gestreden voor plaatsen in de winnaars- (nr. 1 en 2) en de schaduwpoule (nr. 3 en 4). Het bier vloeit rijkelijk, maar toch (of misschien daarom) wordt het bord goed geraakt. Al snel gooit team MaGer, bestaande uit Marijn en Gerold Roelofs, de hoogste finish van de avond. Zij gooien een score van maar liefst 109 uit. Een knappe prestatie waarmee zij een aantal consumptiebonnen winnen.

Vanaf de knock-outfase wordt het extra spannend. Elke misstap is fataal. Dit leidt tot ware thrillers. Beide halve finales in het winnaarstoernooi zijn bijvoorbeeld erg spannend. In zowel de wedstrijd tussen Jos van Hees en Bart van der Leest (Team Wie) en Eric van Vugt en Bjorn Franssen (Team Pit-Bulls) als de wedstrijd tussen Stefan Reijs en Luuk Erkelens (Team Jut en Jul) en Harold Duijs en Jordi Verhagen (Team De Vliegende Mieren) is de uitslag 3-2 en ligt het niveau van de teams dicht bij elkaar.

Uiteindelijk worden bij de prijsuitreiking Jos en Bart gehuldigd als winnaars van het toernooi. In de finale zegevieren zij tegen Stefan en Luuk. In het schaduwtoernooi gaan Tom Megens en Peter Brands (Team Ut 8e 2) er met de eer vandoor. Zij winnen in de finale van Team Bord 2 van Boy Hoefnagels en Danny van den Heuvel. Winnaars, nogmaals gefeliciteerd!

Wij kijken terug op een geslaagd darttoernooi, met veel enthousiaste deelnemers en een prachtige opbrengst voor de vereniging. Uiteindelijk heeft het toernooi liefst 976,50 euro opgebracht! Hier zijn wij erg trots op. Deelnemers en kijkers, erg bedankt!

Berghem Sport 5