Pupil van de week – Mart van Gaal

Wedstrijd: Berghem Sport – Boekel Sport

Uitslag 2-1

Datum: 29-01-2017

Naam: Mart van Gaal

Elftal: JO9-5G

Hallo,

Vandaag was ik de pupil van week. Ik ben Mart van Gaal, ben 8 jaar en speel zelf in de J09-5 oftewel de F6 waarmee we voor de winterstop najaarskampioen zijn geworden. De tegenstander was Boekel Sport, hier hadden ze de vorige wedstrijd van verloren, dus de motivatie was hoog. Het was nog even spannend of de wedstrijd wel door zou gaan want er lag gisterochtend nog steeds sneeuw op het hoofdveld. Maar dit hebben ze gister van het veld gehaald en met succes. Alle sneeuw was vandaag weg en het kunstgrasveld lag er prima bij. Er stond een mooi zonnetje, alleen de matige wind maakte dat het toch fris was.

Na de ontvangst en uitleg door René van Gisteren ben ik met de spelers vanuit de kantine de kleedkamer ingegaan. Daar heb ik kennis gemaakt met de spelers en heb het trainingspak van de pupil van de week aan gekregen. Vervolgens gingen we het veld op om de spieren los te maken en daar heb ik een lekker balletje mee getrapt met de spelers. Een kwartier voordat de wedstrijd begon zijn we terug naar de kleedkamer gegaan en hebben ons klaar gemaakt voor de wedstrijd.

Bij het begin van de wedstrijd mocht ik de aftrap doen en mocht slalommend om de spelers van de tegenstander op het doel af gaan. Bij het doel aangekomen schoot ik de bal in de uiterste lange hoek en scoorde. Dat moet ons cluppie toch geluk brengen. Het eerste half uur van de wedstrijd heb ik op de reservebank van de wedstrijd genoten. Hoewel de 2 ploegen goed aan elkaar gewaagt waren bleek het geluk toch met ons te zijn. Na de eerste helft stonden we al met 2 doelpunten voor.

In de rust heb ik deze schitterende ervaring in de bestuurskamer afgesloten met een cassis en een plak cake. Daar kreeg ik ook nog een bal en een oorkonde uit handen van Gerard Broers. In de tweede helft heeft de tegenstander toch nog een doelpunt tegen weten te scoren, maar de winst bleef voor Berghem.

Iedereen hartelijk bedankt voor deze geweldige ervaring en ga zo door.

Groeten van Mart van Gaal.