Berghem Sport logo bestaat 10 jaar

Het is al weer tien jaar geleden dat Berghem Sport het huidige logo presenteerde. Eind 2006 kwam Harold Mazen met een idee: een logo voor Berghem Sport! De club had er namelijk nog geen. Samen met Paul van Hoogstraten – grafisch vormgever en toentertijd ook speler van Berghem Sport – ontwierp Harold in de eerste maanden van 2007 het logo dat we nu kennen.

Het moest een herkenbaar logo worden. En dat is gelukt! Voorzetjes van Paul werden snel ingekopt door Harold die op zijn beurt weer met nieuwe ingevingen kwam om het te perfectioneren. Met veel communicatie, inzet en creativiteit presenteerden ze op 25 mei 2007 het resultaat.

Tien jaar later
Paul en Harold blikken deze week terug en bladeren in het naslagwerk van de presentatie van het logo. De vijf herkenbare elementen die refereren naar de club en de verschillende gezichten van het logo zijn hierin beschreven. Ze zien dat het Berghem Sport logo overal terugkomt. Natuurlijk op de shirts, tassen en trainingspakken, maar ook op de merchandising en vele andere producten. En dat was de bedoeling!

Terug naar het originele tenue
Harold Mazen zag dat Berghem Sport niet in een herkenbaar tenue speelde. In de regio speelden meer clubs met gele shirts en blauwe broeken. Met het originele tenue uit oprichtingsjaar 1939 zou Berghem Sport als voetbalclub veel herkenbaarder zijn. In 2007 ging Berghem Sport daarom terug naar het originele tenue: een verticaal geel-blauw shirt, witte broeken en een splinternieuw logo op het shirt. Tien jaar later speelt de Berghemse voetbalclub nog steeds in het mooie en herkenbare tenue!