Succesvol weekend vanwege de heropening van De Koppelsteeg

Inleiding

De grote operatie in het kader van de revitalisering van sportpark De Koppelsteeg is op enkele onderdelen na voltooid. Dat was reden om gedurende het weekend van 8, 9 en 10 maart stil te staan bij dit heuglijke feit. Hiervoor was een mooi programma opgesteld door het speciaal voor deze gelegenheid in het leven geroepen comité. Hieronder een weergave van de diverse activiteiten in dat weekend.

Vrijdag 8 maart: officiële opening

De bedoeling was om op deze dag uitsluitend een aantal officiële handelingen te verrichten, zoals de opening van het sportpark. Hiervoor waren uitgenodigd vertegenwoordigers van de gemeente, de Dorpsraad en alle ondernemers, vrijwilligers en sponsoren die een bijdrage hebben geleverd aan het project en vooral het nieuwe clubhuis.

_ad16221

De aanwezigen werden door voorzitter Gerard Broers welkom geheten. Ook stond hij stil bij het hele proces dat is doorlopen en bedankte hij hoofdaannemer Van Kessel en de diverse onderaannemers voor de door hen geleverde werkzaamheden. Daarna zei Kees van Geffen, wethouder Sportzaken van de gemeente Oss, blij te zijn dat hij dit project niet alleen heeft mogen starten, maar ook mogen afmaken. Hij zei trots te zijn op het resultaat, dat ondanks enkele problemen tot stand is gekomen door een goede samenwerking tussen de hoofdaannemer, de gemeente en Berghem Sport. Vervolgens verrichte de wethouder de openingshandeling door – getooid in een Berghem Sportshirt – drie in een doel opgehangen posters van keepers van Berghem Sport aan flarden te schieten.

_ad16227

Daarna was het de bedoeling om het nieuwe scorebord te onthullen. Door omstandigheden was het bord nog niet volledig klaar. Vandaar dat in het clubhuis een afbeelding werd getoond hoe dit scorebord er uiteindelijk uit komt te zien. Eric van Vugt gaf namens de Supportersvereniging aan, dat zij bij wijze van sponsoring de kosten van het bord voor hun rekening nemen. Dat is natuurlijk een schitterend gebaar, waarmee de club erg blij is.

_ad16255

Vervolgens was het de beurt van mevrouw Irene Walk van Teamfit/NOC-NSF om iets te zeggen over de eerder gestarte pilot voor een gezonde kantine. Zij prees de prestaties die op dit gebied zijn geleverd met name door de kantinebeheersters Sandra van Vugt en Astrid van Dijk in samenwerking met Mieke Govers en Annelie Theunisse. Als kroon op het werk werd aan de club een het certificaat Goud uitgereikt voor het behaalde resultaat en werden alle dames in het zonnetje gezet. Berghem Sport is de eerste vereniging in de gemeente Oss, waaraan een dergelijke onderscheiding is uitgereikt.

_ad16273

Hierna werden meerdere vrijwilligers binnen de club die zich gedurende lange tijd hebben ingezet voor Berghem Sport onderscheiden. In totaal 6 personen kregen een oorkonde uitgereikt als lid van verdienste van de club. Dat waren Jan Gremmen, Piet van Schaijk, Arnold den Brok, Gerrit van Uden, Leon van Mierlo en Ad de Groot. Zij werden allen door de voorzitter persoonlijk toegesproken.

_ad16326

Als klap op de vuurpijl werd Willy van den Oever benoemd tot erelid van de club en de bijbehorende oorkonde overhandigd. Hij is het 4e erelid. Zijn voorgangers zijn Frans Ceelen, Adriaan van Gaal en Mies Boeijen. Willy werd door Gerard Broers omschreven zoals iedereen hem in de regio kent, namelijk mister Berghem Sport. Alle ereleden en leden van verdienste hebben een plekje gekregen in de nieuwe bestuurskamer.

_ad16331-1

Als laatste onderdeel van het programma werd de speciaal voor dit weekend gemaakte expositie over de historie van Berghem Sport geopend en werd iedereen tegelijkertijd uitgenodigd de diverse foto’s, krantenknipsels, oude shirts en andere bezienswaardigheden te bekijken. Ook werd het eerste exemplaar van het boekje Van Knollenveld tot Superlocatie door Rini van Rodijnen uitgereikt aan wethouder Kees van Geffen. Als afsluiting van de middag konden de aanwezigen nog genieten van een hapje en drankje.

Zaterdag 9 maart: activiteiten voor de jeugd en feestavond.

De zaterdag stond in het teken van de jeugd. De allerkleinsten konden zich laten schminken in de kantine. Buiten waren allerlei attributen opgesteld, waarvan jeugdteams gebruik konden maken om wedstrijdjes tegen elkaar te spelen of gewoon lekker bezig te zijn.

Zo was er een levend tafelvoetbalspel geplaatst, een boarding met doeltjes, afgedekte doelen met gaten waardoor men kon scoren, penaltyschieten en voetvolley. Ook was er een springkussen voor de kinderen waarop ze zich heerlijk konden uitleven. Jammer dat de weersomstandigheden tegen zaten. Met name later op de middag ging het harder regenen en waaien, waardoor noodgedwongen eerder gestopt moest worden. Desondanks kon op een leuke middag worden teruggekeken. Alle deelnemers kregen een consumptiebon om zowel een drankje als een hapje (bij de snackwagen) te nuttigen.

Vanaf 20.15 waren alle leden van Berghem Sport vanaf 18 jaar en alle sponoren van harte welkom op de feestavond in een voor dit doel geplaatste tent. De avond werd muzikaal opgeluisterd door de band Torkest. Deze band bracht iedereen in een gezellige sfeer vooral omdat zij allerlei soorten nummers kunnen spelen. Vanaf circa 00.00 uur traden De 4 Viltjes op. Deze uit 4 personen bestaande groep uit Herpen wist er gedurende bijna een uur nog flink de stemming in te brengen. Al met al een geslaagde avond waarbij naar schatting ongeveer 225 personen aanwezig waren.

Zondag 10 maart: activiteiten voor de senioren en trekking loterij.

Op zondag waren de senioren aan de beurt. Er waren twee teams die een partijtje voetbal speelden van 7 tegen 7 personen. Verder speelden de zogenaamde Old Stars een wedstrijd in het kader van het Walking football tegen sv Top. De verstandhouding van de teams uit de regio is uitstekend. Dat bleek wel uit het feit, dat alle spelers en begeleiding zowel voor als na de wedstrijdjes gezellig en gemoedelijk bij elkaar aan één grote tafel zaten.

Vanaf 11.00 uur was iedereen van harte welkom om de nieuwe accommodatie te komen bezichtigen. Daarvan hebben velen gebruik gemaakt. Niet alleen vertegenwoordigers van andere voetbalverenigingen uit de gemeente Oss, maar ook buurtbewoners en mensen van andere verenigingen uit Berghem. Iedereen was heel enthousiast over de kwaliteit en uitstraling van het nieuwe complex.

Deze middag stond er ook nog een competitiewedstrijd van het eerste elftal tegen Helvoirt op het programma. Door de sterke wind was het eigenlijk niet mogelijk om een normale wedstrijd te spelen, maar de scheidsrechter vond dat blijkbaar geen reden om de wedstrijd af te gelasten of te staken.

Rond de klok van 17.00 uur werden de festiviteiten in het weekend afgesloten met de trekking van de loterij. De hoofdprijzen waren een combi was-/droogmachine, een dames- of herenfiets en een reischeque. Daarnaast waren er nog 26 kleinere prijzen.

Slot

Ondanks het feit dat de weersomstandigheden niet meegewerkt hebben kan toch worden teruggezien op een succesvol weekend met uiteenlopende activiteiten. Dat is mogelijk gemaakt door de geweldige inzet van het leden van comité. Dat zijn Willemien van de Wetering, Rini van Rodijnen, Joep Gerrits en Leon van Mierlo. Zij verdienen veel dank en waardering voor de enorme hoeveelheid werk die ze hebben verzet. Top.