Even voorstellen: Hans Willemsen (SEC)

Beste leden en supporters van Berghem Sport,

hans-willemsen

 

Graag wil ik mezelf even kort aan jullie voorstellen. Mijn naam is Hans Willemsen en ik ben werkzaam bij het Sport Expertise Centrum (SEC). Vanuit die rol adviseer en ondersteun ik sportverenigingen in de gemeente Oss om een sterke vereniging te blijven en/of worden. En dat is keihard nodig, want de verenigingen staan tegenwoordig behoorlijk onder druk door de veranderende maatschappij en de individualisering. De grootste uitdagingen voor verenigingen zijn het tekort aan vrijwilligers, onvoldoende financiële middelen en de dreigende terugloop van het ledenaantal.

Door het bestuur van Berghem Sport ben ik gevraagd om te ondersteunen bij het werven en behouden van vrijwilligers. Want ondanks dat de club vele vrijwilligers heeft, komen er op meerdere plekken binnen de club toch nog handjes tekort. Ook zijn er een aantal vrijwilligers die na jarenlange inzet voor de club eigenlijk een stapje terug willen zetten, maar nog geen opvolgers hebben gevonden.

Samen met het bestuur en verschillende commissies gaan we de komende periode dus weer actief aan de slag om nieuwe vrijwilligers te werven binnen de club. Hiervoor gaan we bijvoorbeeld weer actief alle leden aanspreken rondom wedstrijden en trainingen. Daarnaast gaan we de leden die we persoonlijk niet tegen komen ook telefonisch proberen te benaderen. We gaan er namelijk vanuit dat alle leden graag een steentje willen bijdragen aan de club, maar nu nog niet precies weten wat ze kunnen doen voor de club!

 

Graag tot ziens bij Berghem Sport!

 

Met sportieve groet,

Hans Willemsen