Pupil van de week – Just Roelofs

Naam: Just Roelofs
Elftal: F3
Leeftijd: 7 jaar
Basisschool: de Fonkeling, Tweede Stroming, unit 2
Hobby’s:  Voetballen, fietsen, sporten.

Ik ben Just Roelofs, 7 jaar en speel bij de F3, maar vandaag niet! Vandaag had ik een bijzondere rol, ik was pupil van de week bij de wedstrijd tegen Festilent. Om 13.15 uur was ik bij Berghem Sport en daar stond Rene mij al op te wachten. We gingen naar de kantine, ik kreeg wat drinken en hij legde aan mij uit wat de bedoeling was vandaag. Ik kreeg ook nog een vaantje van Berghem Sport en een echte Berghem Sport-bal. Ik had er al veel zin in, maar nu nog meer!

Ik werd door de aanvoerder Andy van het 1e opgehaald en ging mezelf omkleden. Ik kreeg een speciaal tenue aan en had nummer 12. Samen met de jongens van Berghem Sport 1 deed ik de warming-up. Ik kon alle oefeningen en heb ze goed onthouden, zodat ik ze thuis ook nog eens kan doen. Ik vond het echt heel erg cool om mee te doen met al die grote jongens. Ik weet het nu al zeker, ik wil later ook zo goed worden, of misschien nog wel beter.

Na de warming up, ging ik mee naar de scheidsrechter, even kennis maken. Vervolgens naar de kleedkamer. We maakten ons zelf klaar voor de wedstrijd.

En toen was het zover ….

Samen met de spelers liep ik het veld op en ik mocht voorop. Even tossen, handjes schudden en daarna  mocht ik de aftrap nemen. Tik, tik en daar ging ik …. recht op goal af en ik heb meteen even het goede voorbeeld gegeven, ik knalde hem rechtsonder in de hoek. De keeper had geen schijn van kans, hij dook over de bal heen. JOEHOE 1-0!!!!!!

Ik had mijn ding gedaan en mocht in de dug-out de rest van de wedstrijd kijken. Coole plek, ik kon alles heel goed zien. Ik ben dol op voetbal kijken, ik mis het liefst geen één samenvatting op tv. Dus dit vond ik ook erg leuk, mooie wedstrijd!

In de rust mocht ik mee naar de bestuurskamer. Daar zitten de belangrijke mensen taart te eten. En ik was vandaag ook heel belangrijk, dus kreeg ik ook taart. Lekker! Als afsluiting kreeg ik een certificaat en een snoepzak. Enne… de euro van de tos, mocht ik ook houden. Ik heb er mooi bubbelgum van gekocht, lekker!

Ik vond het een super geweldige middag en heb er erg van genoten. Ik vond de jongens van het eerste team heel erg aardig en ook alle mensen die me vandaag zo verwend en geholpen hebben. Jammer dat ze gelijk hadden gespeeld.

Berghem Sport, heel erg bedankt, ik zal dit niet snel meer vergeten!

Groetjes Just Roelofs