Sneeuw op het kunstgras..

 • Afgelopen weekend is er een pak sneeuw gevallen en dus liggen de velden, inclusief het kunstgrasveld, onder een grote witte laag. Kan er gevoetbald worden dan? We hebben even de adviezen nageslagen!

  Uit de adviezen blijkt:

  “Sneeuw is voor het product kunstgras in principe geen probleem. Bespelen van een licht besneeuwd veld vormt voor een kunstgrasveld dus geen risico, maar mogelijk wel voor de sporter omdat het glad kan worden. Toch is het raadzaam om een redelijk besneeuwd kunstgrasveld niet te bespelen. Bespelen heeft namelijk tot gevolg dat de sneeuw in de mat en in de rubber wordt getrapt. De temperatuur hoeft maar licht te stijgen en vervolgens weer te dalen of er vormt zich een ijslaagje. Onder dat soort omstandigheden kan er zeker niet worden gespeeld. Verder duurt het vaker langer dat een besneeuwd en bespeeld veld na intree van de dooi weer bespeelbaar is.”
  Voor de situatie op ons kunstgrasveld nu is vastgesteld dat er onder de sneeuw al een ijslaagje aanwezig is, als gevolg van de regen die van donderdag op vrijdag aan de sneeuw voorafging.
  Sneeuwruimen wordt niet aanbevolen in verband met de risico’s voor de mat als gevolg van deze ijslaag onder de sneeuw. Verder wordt door de firma die het kunstgras heeft gelegd gewaarschuwd voor de flinke hoeveelheid korrels die mogelijk met de sneeuw mee uit de mat verdwijnen.

  Samengevat is besloten niet tot sneeuwruimen over te gaan en zal naar het zich laat aanzien deze week niet op het kunstgras gespeeld of getraind kunnen worden. Gedurende deze week zal het trainen en spelen op de overige velden van dag tot dag worden beoordeeld. Volg de berichtgeving op de site !!!

  sneeuwkunstgras